Onze huistiener over social media: 'Hyves is passé, Snapchat is te gek'

Emily  | 

Jolanda (16 loopt een week lang stage bij Casengo.)Mooie kans om iets te weten te komen over de jeugd van tegenwoordig! Deel 2 van een trilogie.

Ik ken mensen die alles wat ze doen online zetten. Die gewoonte heb ik niet. Ik vind social media leuk, maar ik wil niemand vervelen. Wat doe ik (geboren in 1997) dan zoal? Over mijn communicatiegewoonten las je al in mijn vorige stukje, maar wat doe ik op social media?

Social media 1: Snapchat

Ik ben helemaal gek op Snapchat. Daarmee kan je foto’s naar je vrienden sturen die na 10 seconden voorgoed zijn verdwenen. Je kunt dus met een gerust hart je allerlelijkste gezicht naar je beste vrienden sturen, zonder dat je bang hoeft te zijn die foto later weer tegen te komen, op een feestje of zo.

Social media 2: Facebook

Ik was totaal geen early bird op Facebook-gebied. Sterker nog, mijn account bestaat pas een jaar. Ik geloofde gewoon niet dat het leuk kon zijn… Maar het blijkt dé plek waar je kan lachen, gieren, brullen. Dit komt vooral door de Vines: filmpjes van 6 f 7 seconden waarin mensen gekke dingen doen, zoals een parodie op een popster. Facebook is een vast onderdeel van mijn dagelijkse routine. Ik kijk in elk geval elke avond voor het slapengaan nog even wat er zoal gepost is. Zelf zet ik er niet veel op; ik ben meer een ‘kijker’. Ik vind het niet zo belangrijk hoeveel vrienden of followers ik heb. Op Facebook heb ik circa 220 vrienden – best weinig in vergelijking met mijn vrienden.

Social media 3: Instagram

Toen ik eindelijk door een vriendin overgehaald was om Instagramte gaan gebruiken, begon ik er vol goede moed aan. Maar ik plaatste uiteindelijk niet meer dan twee foto’s in totaal! Ik ben gewoon te lui om overal foto’s van te maken en die vervolgens te plaatsen. Daarnaast ben ik er achter gekomen dat ‘Insta’ (zo noemt iedereen het) een soort Twitter in foto-vorm is. Ik zag laatst een Vine waarin een meisje het volgende zegt: ‘Mum, I don’t need dinner tonight... Instagram is down! And if I can’t post a picture of my food, it’s like I never ate it...’ Te erg!

Social media 4: Twitter

Ik beschouwdeTwitterin het begin als een dagboek waar ik al mijn frustraties kon uiten. Ik riep dingen als: ‘Aaaaargh, nagel gebroken!!!!!’, ‘I wish he would like me... ’ of ‘Sommige mensen zijn zo schijnheilig!’ Dergelijke emo-tweets hebben 3 mogelijke gevolgen: 1) Een vriend(in) beseft dat je in de put zit en neemt contact met je op. 2) Je krijgt ruzie over je UCSjes. Dat zijn UnderCoverShots: tweets waarin je specifiek op iemand doelt zonder hem of haar bij naam te noemen. 3) Je wordt genegeerd waardoor je je nog ongelukkiger voelt dan eerst, omdat niemand om je lijkt te geven. Twee van de drie gevolgen zijn negatief; tweeten doe ik dus zelden meer. Ik word gek van tweets als ‘In de bus’, ‘Op school’en ‘Eten’... Ook daarom zit ik nauwelijks meer opTwitter. Natuurlijk vind ik het leuk om te weten wat er in het leven van mijn followers gebeurt, maar ik hoef echt niet om de minuut een uitgebreid verslag te ontvangen!

Social media 5: LinkedIn, Hyves & fora

Hyves is helemaal passé, en LinkedIn is voor de oudere, business-orientated generatie. Wel zit ik vaak op fora als Girlscene. Ik vind het leuk om te lezen over de problemen of interesses van andere meiden. Ook ga ik graag naar sites als Fashionchick, een social shopping platform voor meiden,over mode en beauty. Als ik iets wil weten over een bedrijf, googel ik het, waarna ik meestal wel op de Facebook Page terechtkom. Een bedrijf ‘promoten’ doe ik alleen als ik er echt heel erg fan van ben. Als ik dringend contact moet opnemen met een bedrijf (bijvoorbeeld voor een klacht of vraag), doe ik dat via de mail. Complimentjes schrijf ik gewoon even op hun Facebookpagina. Ik ‘like’ geen bedrijven op Facebook – behalve Casengo popup: true natuurlijk. _

Dit is deel 2 van Jolanda's trilogie.

*Lees deel 1 hier (over WhatsApp & Facebook Messaging).*En deel 3 lees je hier (online shopping in 2018).