Online shoppen in 2018

Emily  | 

Jolanda (16 loopt een week lang stage bij Casengo.)Mooie kans om iets te weten te komen over de jeugd van tegenwoordig! Deel 3 van een trilogie.

Ik ben de consument van de toekomst. Daar is geen speld tussen te krijgen. Als ik over 5 jaar volop meedraai in de maatschappij, hoe wil ik dan shoppen? Niet alleen online, want een mens heeft beweging en frisse lucht nodig. Voor kleding en schoenen ga ik straks ook nog gewoon de winkelstraat in. Maar de wat saaiere, meer standaard dingen? Die koop ik gewoon vanaf mijn luie stoel. Online shoppen in 2018!

WhatsApp voor bedrijven

Laatst moest ik een lampje voor m’n scooter bestellen op internet. Levertijd: 2 tot 5 werkdagen. Toen mijn pakketje na 10 dagen nog niet was gearriveerd, besloot ik het bedrijf te mailen. Helaas bleek e-mail daar geen prioriteit te hebben, want na twee dagen had ik nog geen antwoord. Dan maar met de telefoon. Gelukkig deed die het wel, en ze namen hem meteen op. Ik kreeg te horen dat ze mijn bestelling helemaal waren vergeten… Een beetje vreemd, maar het zou meteen geregeld worden. Inderdaad werd het lampje 2 dagen later keurig afgeleverd – in de verkeerde kleur. Ik weer bellen, maar ditmaal werd de telefoon niet opgenomen. Na een paar keer heb ik het maar opgegeven. Het hele gedoe duurde in totaal 2 weken. Dit had beter gekund, en daarin ligt volgens mij de toekomst. Ik hoop dat het over 5 jaar mogelijk is zo’n bedrijf even een appje te sturen met je klacht. Je weet het al: ik app me suf. Want hoe relaxt zou het niet zijn? ‘Hey, ik heb een week geleden een bestelling geplaatst, hoe gaat het daarmee?’ Weg met de formaliteiten, want als bedrijven en hun klanten op één lijn zitten, begrijpen ze elkaar beter. Daar wordt iedereen blijer van, toch?

Donderdag 13 december 2018…

Je bestelt een paar Vans op internet. Zodra je hebt betaald, krijg je een berichtje op je telefoon: ‘Wat fijn dat je bij ons hebt besteld! Je schoenen arriveren binnen 2 werkdagen.’ Op zondag de 16e krijg je nog een bericht: ‘Hi, je bestelling wordt morgen om 12.10 uur afgeleverd. Schikt dat niet? Laat het ons weten.’ Daarop reageer jij: ‘Bedankt! Maar morgen ben ik niet thuis, dus graag het pakje afleveren bij nummer 12.’ Ideaal! Jij blij, want je weet precies wanneer je pakje komt. Je buren blij, want die hoeven niet meer onverwacht jouw pakjes op te vangen als jij niet thuis bent. En het bedrijf blij, want die staat nooit meer voor een dichte deur.

Social media tijdens het online shoppen

Misschien herken je het wel: je hebt net een rood jurkje gekocht op internet en vervolgens zie je op elke site een banner met rode jurkjes. Volgens mij gaat zulke reclame op social media nog meer worden uitgebreid. Niet alleen rode jurkjes, maar ook een mooi stel pumps en een schitterende clutch – alles wat perfect past bij het jurkje dat je net hebt besteld. En krijg je wel een berichtje op WhatsApp met allerlei suggesties… Daarnaast denk ik dat je straks veel meer bestellingen rechtstreeks kan gaan maken. Soms zie je een advertentie met een button ‘BUY NOW’. Het zou kunnen dat je in de toekomst op advertenties op Facebook kan klikken, er gelijk je creditcardnummer in kan voeren, en klaar. Eerst maar even een creditcard aanvragen! Nog maar twee jaartjes wachten… _

Dit is deel 3 van Jolanda's trilogie.

*Lees deel 1 hier (over WhatsApp & Facebook Messaging). *En deel 2 lees je hier (over vines, Insta & Snapchat).